logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

ТИ - Македонија

Актуелно

* Канцеларијата за правни совети на "Транспарентност Интернешнл - Македонија" објавува дека ќе биде отворена за прием на граѓани.

**  Со сите заинтересирани граѓани кои сакаат да    пријават случаи поврзани со корупција, ќе разговараат правни советници.

***  Сите состаноци потребно е претходно да се закажат.Канцеларијата не постапува по анонимни пријави. 

Login Form


Си ја заборавивте лозинката?

Вести

 
rss.2.0.gif
 
veruvale-ili-ne.png

 


izbori-sem.jpg
plakat-bunar-bez-dno-mak-we.jpg
 
poster_transp.jpg
 
 
Вести arrow Мисија
whistleblowers.jpg
Мисија

 Главна цел на програмата за работа на здружението на граѓани „Транспаренси Интернешнл - Македонија“е да се воспостави систем на добро владеење за ефикасна превенција за борба против корупцијата- која би се имплементирала низ следниве активности:


- Анализа на националната легистлатва, компаративна анализа и препораки
(реализација преку семинари и експертски препораки);


-Мониторинг на имплементацијата на анти- корупциските закони и измени во легистлативата (експертска група ќе биде задолжена за развивање на ефикасни индикатори, собирање на емпириски податоци,анализа и посочување на препораки);


- Анализа за системот на национален интегритет на Република македонија преку анализа на анти-корупциските столбови. Споредба ќе се прави со периодот од 2002 година (4 години);


- Спроведување на проектот Култура на Законот наспроти корупцијата.Активностите во соработка со невладините организации од повеќе сфери, во повеќе градови, во рамки на кои ќе се разговара за владеењето правото и почитување на законите , како предуслов за ефикасна борба против корупцијата;


- Воведување на анти- корупциска програма во основните училишта во соработка со Министерството за образование;


- Имплементација на Декларацијата„0“- Толеранција за корупцијата;


- Корпоративно управување и развивање на етички кодекс за приватниот сектор;


- Мониторинг над имплементирањето на анти- корупциските стратегии и меѓународни стандарди;


- Мерките за превенција и контрола над можностите за корупција во сферата на медиумите како и

Други проекти во врска со владеењето на правото и доброто управување кои ќе произлезат од актуелните активности во оваа сфера.

 
 EN en
 
sq
SQ

ТИ-М на социјалните мрежи

facebook_32.png twitter_32.png
blogger_32.png
youtube_32.png
izbori.jpg
audeo.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter - Пријава
Advertisement
bistromatno
Advertisement
Advertisement
 

Анкета

Дали во наредните 3 години корупцијата во РМ ќе се...
 

Донатори :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
norway.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
 osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Транспаренси Интернешнл - Македонија. Сите права задржани