Конкурс за истражувачки стории на тема - корупција
platforma_logo.png
  usaid_pgu.jpg

 
 
 
 
13.11.2017 Платфомата на граѓански организации за борба против корупција во која членуваат вкупно 15 граѓански организации ги поканува сите новинари кои работат во областа на истражувачкото новинарство, да изразат заинтересираност за учество на серија работилници која ќе се организират во престојниот период, во рамки на проектот „Јакнење на Платфромата на граѓански организации за борба против корупција“ поддржан од Проект на УСАИД за граѓанско учество.
 

Дополнително, како дел од проектните активности во рамки на горенавдениот проект, ќе бидат ангажирани новинари за пишување на стории (предвидено е да бидат изработени вкупно 10 истражувачки стории) на оваа проблематика и за истите ќе им бидe исплатен бруто износ од 500 УСД за една истражувачка сторија. Новинарите кои ќе се пријават за учество на работилниците потребно ќе биде да дадат предлог тема на сторија.

Побрзајте и пријавете се на следниот телефонски број: 3217-000 или на следната емаил адреса: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете (со назнака: “Истражувачки стории,,. Информации во опис: име и презиме, контакт телефонски број, име на медиум), најдоцна до 22.11.2017 година.


Платформа на граѓански организации за борба против корупција
 
platforma_logoa.jpg