logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

TI - Macedonia

Aktual

* Zyra për këshilla juridike të “Transperencë – zero korrupsion “ shpall se do të jetë e hapur për qytetarët.

** Me të gjithë qytetarët e interesuar të cilët dëshirojnë të lajmërojnë për raste lidhur me korrupsionin, do të bisedojnë këshilltarë juridikë

***  Të gjitha takimet duhet të caktohen paraprakisht. Zyra nuk të proçedojë me lajmërime anonime.

Login Form


Keni humbur fjalëkalimin?

Lajme

  rss.2.0.gif
 
plakat-bunar-bez-dno-alb-we.jpg
   
Lajme
whistleblowers-al.jpg
Lajme
Ministria e Drejtësisë i hesht “kallëzuesit”? Printoni E-mail
whistleblowers-al.jpg
 01.02.2016 Prej një kohe të caktuar, Maqedonia mund të lavdërohet me risinë Ligjin për Mbrojtje të Kallëzuesve, që në një mënyrë të qartë tregon vullnetin e shtetit të përforcojë luftën kundër korrupsionit dhe punës së paligjshme sepse më në fund ju ofrohet mbrojtje të atyre që do të marrin guximin dhe do të paraqesin. Megjithatë, përskaj kësaj zgjedhje të mirë ligjore, të gjithë sytë janë drejtuar në institucionet që duhet të zbatojnë. Institucioni më i përcaktuar, Ministria e Drejtësisë vetëm ka filluar të e mbështjellë. Nuk e respekton afatin për miratimin e akteve nënligjore, me çfarë, prej nisjes ka rrezikuar zbatimin e ligjit. 
Përmendoret nuk ngritën vetëm në Shkup. Pak para, në Berlin, në një prej shesheve qendrore, ishte vendosur statuja e “Treshja e Shenjtë e Kallëzuesve” (Asanzh, Snouden dhe Mening).
Mirëpo, për dallim nga vendi ynë, që përmendoret vendosen për të tërhequr të holla shtetërore dhe për të “përforcuar” patriotizmin, përmendorja e vendosur në Berlin, jo vetëm që do të kremtojë “kallëzuesit” (persona që ngjashëm me gjykatësin në kontestit paralajmërojnë për shkelje të rregullave), por edhe inkurajon qytetarët tjerë të flasin publikisht. 
 
 

Lexoni përmbajtjen...
 
Projekt - Monitorimi i shpenzimeve të buxheteve dhe të partive politike gjatë në periudhën parazgjed Printoni E-mail
press14012015.jpg
 
14.01.2015 Në konferencën e sotshme për shtyp u prezantua projekti “Monitorimi i shpenzimeve të buxheteve dhe të partive politike në periudhën parazgjedhore dhe gjatë zgjedhjeve” zbatuar nga Transparency International – Maqedoni (TI -M), së bashku me Qendrën për Analiza Ekonomike (QAE), mbështetur Ambasada e Holandës.
 
Si shtojcë keni prezantimin nga konferenca për shtyp dhe raportin mujor për muajin dhjetor 2015.
 
 
 
 

Lexoni përmbajtjen...
 
ÇFARË FSHIHET PAS MISTERIT ME AKSIONET NË “FERSHPED”? Printoni E-mail
whistleblowers-al.jpg
20.01.2015 Në prag te hyrjes në fuqi të Ligjit për Mbrojtjen e Kallëzuesve ose të njohur si nëpër .njerëz i ligji për fishkëllyesit, ata që paraqesin sjellje kriminele të eprorëve të tyre, në .praktikë përballohen me pasoja. Gjegjësisht, ligji do të ketë për qëllim që në mënyrë të vërtetë të mbrojë kallëzuesit e veprave penale, fillimisht, nga pasojat në vendin e punës, veçanërisht nëse paraqitja ka të bëjë me dikë nga kompania ose nga institucioni në të cilën ata punojnë. Mirëpo, me kalimin e disa javëve para se të fillojë vlefshmëria e ligjit, shteti sikur mos të ketë model të ndalojë funksionarët e fuqishëm që hakmerren punëtorëve në situatë kur ata, nga pozitat më të ultë në institucionin, kanë zbuluar sjellje kriminale të shefave të tyre. 
 
 
Lexoni përmbajtjen...
 
SHPALLJE PËR ANGAZHIMIN E SHOQATAVE QYTETARE Printoni E-mail
05.12.2015 Transparency International - Maqedoni (TI-M) kërkon angazhimin e shoqatave të qytetarëve në nivel të Republikës së Maqedonisë, për zbatimin e projektit: “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe financimi i partive politike gjatë periudhës parazgjedhore dhe zgjedhore”, i financuar nga ana e Ambasadës së Mbretërisë së Hollandes në Republikën e Maqedonisë. 
 
Projekti zbatohet në bashkëpunim me Qendrën për Analiza Ekonomike (QAE) dhe ka për qëllim të realizojë monitormin e shpenzimeve nga ana e partive politike dhe shërbimeve publike gjatë zgjedhjeve të prillit 2016. 
 
Përshkrimi: Shoqatat e interesuara të propozojnë nga dy të punësuar edhe atë: 1 (një) në fushën e operacioneve financiare, dhe 1 (një) në fushën e shkencave shoqërore (shkenca politike, shkenca juridike, të administrimit dhe të ngjajshme) të cilët do te angazhohen për realizimin e aktiviteteve të planifikuara të projektit. Kandidatët e përzgjedhur do te trajnohen për zbatimin e monitorimit. 
 
Periudha: 6 muaj 
 
 
 

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 17 - 24 nga 87
MK mk
  en EN
facebook_32.png twitter_32.png blogger_32.png youtube_32.png
zgjedhjet2016.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter


Advertisement
Advertisement
Advertisement
 

Donatorët :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
norway.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transparency International - Macedonia. Të gjitha të drejtat e rezervuara.