logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

TI - Macedonia

Aktual

* Zyra për këshilla juridike të “Transperencë – zero korrupsion “ shpall se do të jetë e hapur për qytetarët.

** Me të gjithë qytetarët e interesuar të cilët dëshirojnë të lajmërojnë për raste lidhur me korrupsionin, do të bisedojnë këshilltarë juridikë

***  Të gjitha takimet duhet të caktohen paraprakisht. Zyra nuk të proçedojë me lajmërime anonime.

Login Form


Keni humbur fjalëkalimin?

Lajme

  rss.2.0.gif
 
plakat-bunar-bez-dno-alb-we.jpg
   
Lajme
whistleblowers-al.jpg
Lajme
Korrupsioni në Maqedoni: Prijnë gjykatat dhe administrata Printoni E-mail
 
 
28c129c9-7b83-4616-b7e8-94cb30d10ca9_w268_r1.png
 
Maqedonia ka ende shumë punë për të bërë sa i përket luftës kundër korrupsionit, ka deklaruar kryetarja e organizatës joqeveritare Transparency International - Maqedoni, Sllagjana Taseva, menjëherë pas publikimit të Indeksit të Perceptimit të korrupsionit për vitin 2012, ku Maqedonia radhitet në vendin e 69 –të, nga gjithsej 176 vende, me 43 pikë. 

“Mendoj se këto rezultate paraqesin indikator shumë serioz se në Republikën e Maqedonisë duhet shtuar aktivitetet sa i përket luftës ndaj korrupsionit në institucionet shtetërore, veçanërisht duhet kushtuar më shumë kujdes sektorëve të ndjeshëm siç është sistemi gjyqësor, politika, që në një mënyrë duhet të paraqesin garanci për sundimin e së drejtës”, ka thënë Taseva, kryetare e Transparency International për Maqedoninë

Ndërkaq, qytetarët e Maqedonisë thonë se korrupsioni është i pranishëm më së shumti në sistemin gjyqësorë, polici dhe në Administratën publike.

Lexoni përmbajtjen...
 
Prezantimi i hulumtimit për perceptimin e qytetarëve për korrupsionin në sektorin e medias dhe sh Printoni E-mail
--iii.jpg

 

 29.11.2012 Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, në bashkëpunim me Transparency International - Maqedoni dhe me  përkrahjen e Misionit të OSBE-së në Shkup, kanë  organizuar një Debat Publik me temë "Prezantimi i rezultateve të një sondazhi mbi korrupsionin në media dhe shoqërisë civile"

 

Ky sondazh është e pergatitur nga Agjencia  Rating,  e cila tregon se më shumë se gjysma e të anketuarve mendojnë se mediat në Maqedoni  nuk janë  objektive (54%) dhe  60%  besojnë se përhapjes së korrupsioni është shumë  ose të mesëm në baza të ndryshme, si promovimi i politikës partiake dhe shpërndarja e Paratë e qeverisë janë mënyrat  me të cilën mediat mund të jenë të korruptuar.

Përqindja shumë e lartë e qytetarëve pajtohen me pohimin se mediat janë një krah e vazhduar të partisë politike  (83%) dhe se ka një lidhje mes biznesit, politikës dhe medias (81%).

pdf presentation_alb 


 

Lexoni përmbajtjen...
 
OSBE, konferencë për parandalimin e korrupsionit Printoni E-mail
 
osbe_6.jpg
Shkup, 5 nëntor -  Misioni i OSBE-së në Shkup në bashkëpunim me Komisionin Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit dhe Transparency International - Maqedoni organizon konferencë dy-ditore mbi sistemin e integritetit dhe politikat parandaluese anti-korrupsion.
Lexoni përmbajtjen...
 
Konferenca me e madhe ne bote kundër korrupsionit do të mbahet në Brazilia, më 07-10 Nëntor Printoni E-mail
 
ti.jpg
Bienalja Ndërkombëtare Kunder Korrupsionit, tani në edicionin e saj të 15-të do të zvillohet nga 07-10 nëntor në Brazilia. Ekspertet kryesorë nga të gjitha disciplina lidhur  me luftën kundër korrupsionit do të diskutojnë në mbi 50 punëtori dhe seanca plenare për të zgjedhin mënyra më të mirë për luftën kundër korrupsionit në pesë fusha kryesore: mosndëshkimi i gjobave, klima e pastër e qeverisjes, parandalimin e flukset financiare paligjsme, tranzicione politike drejt qeverive transaprente e stabile si edhe sproti i pastër. Evenimenti  kater-ditor do të hapët Kryetare e Brazilit Dilma Rousseff.
.
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 49 - 56 nga 88
MK mk
  en EN
facebook_32.png twitter_32.png blogger_32.png youtube_32.png
zgjedhjet2016.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter


Advertisement
Advertisement
Advertisement
 

Donatorët :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
norway.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transparency International - Macedonia. Të gjitha të drejtat e rezervuara.