logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

TI - Macedonia

Aktual

* Zyra për këshilla juridike të “Transperencë – zero korrupsion “ shpall se do të jetë e hapur për qytetarët.

** Me të gjithë qytetarët e interesuar të cilët dëshirojnë të lajmërojnë për raste lidhur me korrupsionin, do të bisedojnë këshilltarë juridikë

***  Të gjitha takimet duhet të caktohen paraprakisht. Zyra nuk të proçedojë me lajmërime anonime.

Login Form


Keni humbur fjalëkalimin?

Lajme

  rss.2.0.gif
 
plakat-bunar-bez-dno-alb-we.jpg
   
Lajme
whistleblowers-al.jpg
Lajme
Këshilli i Evropës: Maqedonia, progres në efikasitetin e gjyqësisë Printoni E-mail
councilofeurope.jpg
 
      
Strasburg, 20 shtator - Këshilli i Evropës do të vlerësojë në raportin e saj për Maqedoninë se efikasiteti gjyqësorit në vendin tonë ka shënuar përparim.
Lajmi bëhet i ditur nga Agjencia “MIA”, ku thuhet se sot pritet të publikohet raporti i Komisionit për Efikasitet të Gjyqësisë pranë Këshillit të Evropës, ku jepen të dhëna dhe statistika që i provojnë pohimet e saj.

Lexoni përmbajtjen...
 
Ndryshimet e ligjeve për procesin zgjedhor, pjesë e dialogut me BE-në Printoni E-mail

coins.jpg 19.09.2012 Si pjesë e obligimeve të ndërmarra nga ana e Maqedonisë në kuadër të Dialogut qasës të nivelit të lartë, Ministria e Drejtësisë i përgatiti Projektligjin për ndryshimin e Kodit  Zgjedhor dhe Ligjit për Financimin e Partive Politike, si dhe të Ligjit për Përgjegjësinë Civile për fyerje dhe shpifje, dhe Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Kodit Penal, informoi sot në konferencë për shtyp ministri i Drejtësisë Blerim Bexheti. Ai sqaroi se edhe pse këto korniza ligjore përshkruajnë të drejtat themelore të qytetarëve, si dhe të drejtat dhe liritë themelore të popullatës  civile, të cilat janë të  nevojshme për zhvillimin e zgjedhjeve demokratike në vend, ndryshimet e  mëtejshme të tyre janë  miratuar në përputhje me ndërhyrjen e OSBE-së dhe standardet e tjera ndërkombëtare, si nevojë nga instalimi i rekomandimeve nga Raporti përfundimtar i OSBE/ODIHR për zgjedhjet parlamentare të vitit 2011.

 

 

Lexoni përmbajtjen...
 
Transparency International pikëllon për vdekjen e papritur i themeluesit e saj Xheremi Poup Printoni E-mail
 ti.jpg30.08.2012 Transparency International  është pikëlluar thellësisht nga kalimin e papritur të Xheremi Poup, anëtar themelues dhe mendimtar  kryesor  i cili në shumë mënyra e  simbolizonte entuziazmin e lëvizjes sonë në luftën kundër korrupsionit.
“Vdekja e  Xheremi Poup është një moment i zymtë për të gjithë në Transparency International. Shumë vite Xheremi Poup ka luajtur një rol kyq në ndërtimin forcën intelektuale si edhe mbështetjen e tij në ngritjen e vetëdijës aq mirëpritur në Transparency International. Ai ishte I rëndësishëm në krijesën shumë shtyllave në të cilat Transparency International qëndron mbi sot” ka deklaruar Kryetare e  Transparency International LLabelle Hjugjit.
 
  

Lexoni përmbajtjen...
 
Gjykimi i menaxherëve të Maxhar Telekom-it shtyhet në kohë të pacaktuar Printoni E-mail

magyar_telekom.jpg 29.08.2012 Procesi gjyqësor në Nju Jork kundër tre drejtuesit  nga kompania telekomunikuese “Maxhar Telekom”(ish MATAV), janë të akuzuar  se kanë dhënë ryshfet politikanëve  në Maqedoni dhe Mali të Zi për të parandaluar konkurimi e këtyre tregëve, të hënën ishte shtyar për kohë të pacaktuar. Siq informojnë nga Gjykata e Qarkut Jugor në Nju Jork, seanca e dytë të gjykimit është shtyar  deri sa mbaron procesi  i përcaktimit të ndërlidhje eventuale mes gjykatësi  dhe klienteve.
Procesi  mbahet kundër Elek Shtraub, Andrash Balog dhe Tamas Morvai ish persona udhëheqëse në Maxhar Telekom-i, kompani a, të cila nëpërmjet  e saj, Dojçe Telekom ka investuar në Maqedoni dhe Mali të Zi. Akuzimi u ngrit Komisioni amerikan për letra me vlerë(SEC)

 

 

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 57 - 64 nga 87
MK mk
  en EN
facebook_32.png twitter_32.png blogger_32.png youtube_32.png
zgjedhjet2016.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter


Advertisement
Advertisement
Advertisement
 

Donatorët :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
norway.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transparency International - Macedonia. Të gjitha të drejtat e rezervuara.