logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

TI - Macedonia

Aktual

* Zyra për këshilla juridike të “Transperencë – zero korrupsion “ shpall se do të jetë e hapur për qytetarët.

** Me të gjithë qytetarët e interesuar të cilët dëshirojnë të lajmërojnë për raste lidhur me korrupsionin, do të bisedojnë këshilltarë juridikë

***  Të gjitha takimet duhet të caktohen paraprakisht. Zyra nuk të proçedojë me lajmërime anonime.

Login Form


Keni humbur fjalëkalimin?

Lajme

  rss.2.0.gif
 
plakat-bunar-bez-dno-alb-we.jpg
   
Lajme
whistleblowers-al.jpg
Lajme
Për kafe e lëngje 200 mijë euro Printoni E-mail

 investmac12.10.2009 Maqedonisë për kafe dhe lëngje gjatë vitit 2008 ka harxhuar rreth 200 mijë euro. Ndërsa për blerje të hapësirës reklamuese në mediat e elektronike dhe të shkruara për emetimin e dy projekteve qeveritare nën moton "Rritja e respektit dhe tolerancës ndër njerëzore" dhe "Promovimi i rëndësisë familjare" apo i njohur edhe si rritja e natalitetit për nënat maqedonase, qeveria ka harxhuar mbi 900 mijë euro. Këto janë disa nga harxhimet jo ligjore (nga buxheti i vitit 2008) të Qeverisë së Gruevskit, të cilat u zbuluan nga Enti Shtetëror i Revizionit. Në raportit e fundit të ESHR-së, i cili ende nuk bëhet publike, thuhet se Qeveria e Maqedonisë gjatë vitit 2008 ka harxhuar mbi 10 milion euro për një numër të madh të fushatave, reklamave, kumtesave dhe thirrjeve. "Për fushata të ndryshme dhe reklamime Qeveria e Maqedonisë ka harxhuar rreth 18 milionë euro. Për dallim nga viti 2007, për të cilën e njëjta qeveri ka harxhuar 7 milionë euro, brenda një viti kjo shumë është rritur për 10 milionë euro", thuhet në raportin e ESHR-së. Për të realizuar programin për vitin 2008, Qeveria në buxhetin e vitit 2008 ka paraparë 20 milionë euro harxhime, që janë 50 për qind më shumë se në buxhetin e vitit 2007. Pjesa më e madhe ë këtyre mjeteve, mbi 3 milionë euro, ka shkuar për realizmin e fushatës "Invest in Macedonia".

 Lexoni përmbajtjen...
 
Mediumet donatorë të partive, më e turbullt Printoni E-mail
light-bleak 12.10.2009 Mediumet si donatorë më të mëdhënj të partive politike në fushatat zgjedhore janë më të turbullta për muajin shtator, pas tyre janë shpenzimet e paqarta të ministrive.
Kështu vendosën 18 redaktorë të mediumeve elektronike dhe të shtypura, që morën pjesë në anketën “Pastër-turbullt” të Agjencisë së lajmeve Makfaks dhe të organizatës joqeveritare “Transparencë zero korrupsion”.
Rezultatet nga raportet e Entit shtetëror për revizion për punën financiare të VMRO-DPMNE-së, LSDM-së, BDI-së dhe PDSH-së, sipas të cilave, mediumet janë donatorë më të mëdhenj të partive në fushatat zgjedhore, fituan tetë vota “të turbullta”. Televizoni “Kanal 5” i ka dhënë lëshim VMRO-DPMNE-së prej 97 për qind (mbi 115 milionë denarë), përderisa televizionet “A1” dhe “Sitel” nuk kanë dorëzuar dokumente.
 
Lexoni përmbajtjen...
 
Studentët te vetëdishëm për korrupcionin, por pasiv Printoni E-mail

 udripari25.09.2009 Në një studim të fundit të kryer nga USAID-i  Forumit Rinor per arsim,  katër studentë nga universitetet në Maqedoni dhanë pothuajse të njëjtën përgjigje -  ka korrupsion në universitete, dhe atë  në masë të madhe. 

Gati gjysma e studentëve të anketuar pohojnë se ryshfeti  dhe nepotizmi janë mjet i  shpesh i korrupsionit, dhe pothuajse gjysma e tyre  janë gjetë në një situate të këtillë. 

Por edhe pse ata kanë deklaruar  se  janë të vetëdijshëm për ligjet  dhe  korrupsioni,  një e treta e tyre nuk do të kishin luftuar kundër tij, dhe një e treta tjetër nuk ishin të sigurt se mund ta bënin ate. 

 

 

Lexoni përmbajtjen...
 
Korrupsioni tabu temë për biznesmenët Printoni E-mail

pressgcb2009 24.09.2009 Korrupsioni në sektorin privat është hulutmuar shumë pak, meqë biznesmenët e Maqedonisë më shumë flasin për palën tjetër, sesa nëse në mënyrë të ndershme dhe korrekte e zhvillojnë biznesin e vet.
Këtë sot e bëri të ditur kryetarja e organizatës joqeveritare “Transparencë – Zero korrupsion”, Sllagjana Taseva, duke prezantuar raportin më të ri global të korrupsionit në sektorin privat.

 

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 11 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 81 - 88 nga 88
MK mk
  en EN
facebook_32.png twitter_32.png blogger_32.png youtube_32.png
zgjedhjet2016.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter


Advertisement
Advertisement
Advertisement
 

Donatorët :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
norway.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transparency International - Macedonia. Të gjitha të drejtat e rezervuara.