logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

TI - Macedonia

Aktual

* Zyra për këshilla juridike të “Transperencë – zero korrupsion “ shpall se do të jetë e hapur për qytetarët.

** Me të gjithë qytetarët e interesuar të cilët dëshirojnë të lajmërojnë për raste lidhur me korrupsionin, do të bisedojnë këshilltarë juridikë

***  Të gjitha takimet duhet të caktohen paraprakisht. Zyra nuk të proçedojë me lajmërime anonime.

Login Form


Keni humbur fjalëkalimin?

Lajme

  rss.2.0.gif
 
plakat-bunar-bez-dno-alb-we.jpg
   
Lajme arrow Kodi i Etik
whistleblowers.jpg
 
Kodi i Etik Printoni E-mail

KODI ETIK I “TRANSPARENCY INTERNATIONAL - MAQEDONI”
Deklaratë për vizionin, vlerat dhe parimet udhëheqëse

 

Transperency International - Maqedoni dhe anëtarët e saj gjatë punës së tyre do të udhëhiqen nga vizioni, vlerat dhe parimet udhëheqëse të shoqatës:

 

Vizioni   


Shtet në të cilin qeveria, politika, biznesi, shoqëria civile dhe jeta e përditshme e njerëzve janë pa korrupsion  

 

Vlera 

> Transparencë

> Përgjegjësi

> Solidaritet 

> Guxim    

> Drejtësi

> Demokraci     

> Integritet  

 

Parime udhëheqëse

 Transperency International - Maqedoni është e obliguar të respektojë këto parime:

 

 

* Ne do të bashkëpunojmë me të gjithë trupat dhe organizatat e vendit e të jashtme, qeveritare dhe joqeveritare, individë dhe grupe si dhe media të cilat luftojnë kundër korrupsionit, në përputhje me politikën  dhe prioritet e përcaktuara nga organet drejtuese të  Transparency International dhe Transperency International - Maqedoni;

 

* Ne obligohemi të jemi transparentë, të përgjegjshëm apo të japim llogari për punën tonë; 

 

* Në punën tonë do të jemi demokratë, të papërcaktuar nga pikëpamja politike dhe nuk të bëjmë selektime;

 

 

* Ne do ti gjykojmë rryshfetin (blerjen) dhe korrupsionin gjithmonë kur do të zbulohen, edhe pse ne vetë nuk do të emërojmë raste individuale të korrupsionit; 

 

* Qëndrimet tona do të bazohen në analizë të sigurt, objective dhe profesionale dhe në standarde të larta kërkimore;  

* Do të pranojmë financim që nuk do të kompromitojë mundësinë tonë për të realizuar rezultate të pavarura, themelore dhe objektive;

 

* Do të kujdesemi për atë që bashkëpunëtorët tanë të kenë gjithmonë raporte të sakta e në kohë përsa i përket aktiviteteve tona;  

 

* Do të respektojmë liritë dhe të drejtat bazë të njeriut;  

 

* Ne pajtohemi që të ndërtojmë e punojmë me dhe nëpërmjet degëve kombëtare nëpër mbarë botën;  

 

* Do të synojmë drejt pjesëmarrjes së balancuar dhe të barabartë të anëtarëve në organet tona drejtuese.

 
 
MK mk
  en EN
facebook_32.png twitter_32.png blogger_32.png youtube_32.png
zgjedhjet2016.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter


Advertisement
Advertisement
Advertisement
 

Donatorët :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
 canwordmark_colour.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Transparency International - Macedonia. Të gjitha të drejtat e rezervuara.