logo_mkd_jpg_copy
prijavi_korupcija1

ТИ - Македонија

Актуелно

* Канцеларијата за правни совети на "Транспарентност Интернешнл - Македонија" објавува дека ќе биде отворена за прием на граѓани.

**  Со сите заинтересирани граѓани кои сакаат да    пријават случаи поврзани со корупција, ќе разговараат правни советници.

***  Сите состаноци потребно е претходно да се закажат.Канцеларијата не постапува по анонимни пријави. 

Login Form


Си ја заборавивте лозинката?

Вести

 
rss.2.0.gif
 
veruvale-ili-ne.png

 


izbori-sem.jpg
plakat-bunar-bez-dno-mak-we.jpg
 
poster_transp.jpg
 
 
Вести arrow Вести arrow Истражувачка сторија: Борба против корупција без ресурси

whistleblowers-mk.jpg

 

Истражувачка сторија: Борба против корупција без ресурси Испечати Е-пошта
Системот за борба против корупцијата во Северна Македонија, со преполовени ресурси. Недоволно стручни лица, недоволна опрема, недоволно кадри, несоодветен простор. На крај резултатите се поразувачки
 
02.02.2021 Систем за борба против корупцијата во Р.С. Македонија, со преполовени ресурси. Недоволно стручни лица, недоволна опрема, недоволно кадри, несоодветен простор. На крај резултатите се поразувачки. Превработеност. Ова е првиот атрибут што ја „краси“ администрацијата. Илјадници луѓе се појавуваат како вишок во истата. И тоа го покажуваат податоците на Министерството за информатичко општество и администрација.
 
Во оваа истражување се соочивме со спротивна реалност. Вработени фалат насекаде. Фокус на истражувањето ни беа неколку институции кои се дел или индиректно се поврзани со системот за борба против корупција. Немаше институција која не пријави дека и фали персонал. Од технички персонал па до високо стручен персонал.
 
 
 

Оваа сторија е подготвена во рамките на проектот: „Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата“. Проектот е поддржан од УСАИД преку Проектот за граѓанско учество.

 
< Претходно   Следно >
 EN en
 
sq
SQ

ТИ-М на социјалните мрежи

facebook_32.png twitter_32.png
blogger_32.png
youtube_32.png

zaednicki_vrednosti.png

 

 

 

audeo.jpg
transparentnost_newsletter

Newsletter - Пријава
Advertisement
bistromatno
Advertisement
Advertisement
 

Анкета

Македонија е најкорумпирана во ...
 

Донатори :

auswartiges.jpg
dep_symbol.jpg
european.jpg
canwordmark_colour.jpg
rijkslogo_en.jpg
ned-logo.jpg
 osce.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Транспаренси Интернешнл - Македонија. Сите права задржани